top of page
Jornada Comunicació i Salut URV

The Axis Group Presents:

web-08.jpg

Presentació

Des de mitjans de la dècada dels 2000, el món de la salut està vivint un procés revolucionari. La tecnologia, cada cop més present en el dia a dia de les persones, ha començat a integrar-se en els processos sanitaris a diferents intensitats. Aplicacions per gestionar les citacions mèdiques, pàgines web d’organismes oficials amb informació sanitària a disposició dels usuaris, videojocs per gestionar condicions com l’ansietat o la fòbia a les alçades... només són alguns dels exemples on la comunicació hi juga un paper clau. Al mateix temps, aquesta democratització de la informació sanitària ha fet que els pacients prenguin la iniciativa pel que fa a la seva pròpia salut. Tot i així, el creixement de la població i el ràpid envelliment de la mateixa ha fet que la gran majoria dels professionals de la salut es vegin sobrepassats en l’àmbit de l’assistència sanitària, fent que el sistema sanitari comenci a mostrar símptomes de col·lapse.

L’aplicació de solucions tecnològiques és un dels camins per afrontar aquest problema, però quin paper juga la comunicació dins de tot aquest procés? Es pot millorar la comunicació metge-pacient des de la perspectiva de les ciències socials? Com podem utilitzar els jocs com una eina per a que els pacients s’expressin millor? O bé podem utilitzar les expressions d’aquests pacients com a complement del tractament d’una malaltia? Aquesta jornada pretén ser una petita mostra de les diferents experiències innovadores que es duen a terme al sector sanitari de casa nostra.

Jornada “Comunicació i salut: experiències innovadores”


Organitza: Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en col·laboració amb el Grup de Recerca en Comunicació ASTERISC i la Càtedra Internacional URV-Repsol d’Excel·lència en Comunicació, i amb el suport del programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació (URV) i la Facultat de Lletres (URV).
Data: 3 de maig de 2019
Horari: 9:00 a 19:00
Lloc: Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili

Presentació

Seu

El congrés es durà a terme a l’Aula Magna (Edifici D1) del Campus Catalunya de la Universitat Rovira Virgili. L’adreça de la ubicació del Campus Catalunya és la següent:

Campus Catalunya | Universitat Rovira i Virgili

Avinguda Catalunya, 35
43002 Tarragona

mapa campus-16.png
Seu
Organitzadors

Organització

web-01.jpg

El Departament d’Estudis de Comunicació de la URV està integrat a la Facultat de Lletres del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV). El Departament, creat a l’any 2001, ofereix tres programes de grau (Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Gran en Periodisme i Grau en Comunicació Audiovisual), un programa de màster (Màster en Comunicació Estratègica a la Societat del Risc – MASTERDEC) i un programa de doctorat (Doctorat en Antropologia i Comunicació), aquest últim en col·laboració amb el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV.

Entitats organitzadores

web-02.jpg

El Grup de Recerca en Comunicació ASTERISC és el grup de recerca que està vinculat al Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Està reconegut tant per la URV com per la Generalitat de Catalunya com a grup consolidat en la convocatòria del 2017-2019 (2017 SGR 00360). La recerca duta a terme pels investigadors d’ASTERISC es caracteritza per l’aproximació als diferents àmbits a través de metodologies d’avaluació comunicativa de caràcter qualitatiu, que situen els receptors com els veritables protagonistes dels processos de comunicació i informació, i d’enfocaments metodològics qualitatius de caràcter innovador i transversal. Les dues grans línies de recerca del grup són la comunicació en la societat del risc, i els mitjans de comunicació i estudis culturals.

web-06.jpg

La Càtedra Internacional URV-Repsol d’Excel·lència en Comunicació, vinculada al Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), és el resultat d’un conveni de col·laboració entre la URV i Repsol. La Càtedra desenvolupa activitats de recerca, de formació universitària i de divulgació en l’àmbit de la comunicació social, amb una vocació de foment de la qualitat i de l’excel·lència ètica i estètica. Així mateix, la Càtedra té com a missió la generació i socialització del coneixement en l’àmbit de la comunicació social des d’una perspectiva centrada en l’excel·lència professional, dels continguts i de les pràctiques comunicatives de les societats contemporànies avançades.

Amb el suport de:

Programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació (URV) i Facultat de Lletres (URV).

Comitè organitzador

web-07.jpg

Jordi Farré

Jordi Farré és Professor Agregat al Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). És també el director tant del Grup de Recerca en Comunicació ASTERISC com de la Càtedra Internacional URV-Repsol d’Excel·lència en Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La seva recerca es centra en les pràctiques i processos de la comunicació de risc, amb especial èmfasi en la confiança i la governança del risc i la percepció.

web-04.jpg

Anna Sendra

Anna Sendra és Investigadora Predoctoral de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) al Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). També és la project manager de la Càtedra Internacional URV-Repsol d’Excel·lència en Comunicació de la mateixa institució. El seu projecte de recerca actual examina les relaciones entre els pacients, els proveïdors, la informació sanitària i les xarxes socials al camp del dolor.

Comitè científic

Departament d'Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Altres col·laboradors

Marina Valero Troyano: suport a l'organització i responsable de disseny gràfic.

Programa

PROGRAMA

Podeu accedir al programa de la jornada al següent enllaç:

PROGRAMA

PROGRAMA DE PÒSTERS

Inscripcions

L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal inscriure-s’hi abans del 20/04/2019 mitjançant el formulari que trobareu a sota o enviant un correu electrònic a jornadacomunicacioisalut@gmail.com indicant nom complet, correu electrònic, càrrec, institució o empresa d’origen i raó per la qual s’assisteix al congrés (consultar formulari).

El cost del dinar per al dia del congrés anirà a càrrec dels assistents. Hi ha l’opció de dinar a la cantina de la universitat, o bé acostar-se a les diferents opcions de restaurants i cafeteries que hi ha a la zona.

Ens veiem el 3 de maig!

Inscripcions
Call for abstracts

Call for abstracts

El termini d’enviament de propostes estarà obert fins *NOU* el dijous 28 de febrer de 2019

L’objectiu d’aquesta jornada és reunir a diferents investigadors i investigadores (des d’una perspectiva multidisciplinar) que actualment estiguin duent a terme recerca centrada en experiències de comunicació i salut, per tal d’ampliar el coneixement d’aquest camp d’estudi al nostre territori.

La jornada està oberta a la presentació de comunicacions a les següents àrees temàtiques: salut digital o salut 2.0, promoció de la salut, mitjans i salut, anàlisi de campanyes sanitàries, alfabetització de la salut, comunicació de la salut des del punt de vista de les organitzacions, interaccions metge-pacient i serious games o gamificació de la salut. La jornada es centrarà principalment en comunicacions que cobreixin aquestes àrees temàtiques des de la perspectiva de la salut digital.

Presentació de propostes

  • Els abstracts podran ser enviats i presentats a la jornada en català, castellà o anglès.

  • Els abstracts hauran d’enviar-se en format WORD (.doc o .docx) per correu electrònic a jornadacomunicacioisalut@gmail.com.

  • L’extensió dels d’abstracts haurà de ser de màxim 300 paraules, i haurà d’incloure els següents apartats: títol, introducció i objectius, metodologia, resultats, i discussió i/o conclusions. També caldrà incloure les dades de l’autor o autors de l’abstract (nom i cognoms, correu electrònic, càrrec o posició, lloc de feina i lloc d’estudis (només en el cas d’estudiants)).

  • Els abstracts podran ser enviats fins el dia *NOU* 28 de febrer de 2019.

  • El comitè organitzador comunicarà l’acceptació o no acceptació de les propostes a partir del 15 de març de 2019.

  • Les propostes acceptades només podran ser presentades a la jornada en format pòster.

  • Cada pòster s’haurà de preparar en format vertical. La mida màxima que pot tenir el pòster és el format A0 estàndard (120 cm x 90 cm).

  • El pòster haurà d’incloure els noms complets i afiliacions de tots els autors/es del pòster, així com els apartats de títol, introducció i objectius, metodologia, resultats, i discussió i/o conclusions.

  • Els autors/autores són els responsables d’imprimir, col·locar i desmuntar el pòster. El comitè organitzador posarà a la seva disposició l’espai i material per poder penjar el pòster el dia de la jornada.

Dates clau

  • Obertura de l’enviament de propostes: 26/11/2018

  • Tancament de l’enviament de propostes: *NOU* 28/02/2019

  • Anunci d’acceptació de propostes: 15/03/2019

  • Data límit d’inscripció a la jornada: 20/04/2019

Tots els ponents, assistents i participants al congrés rebran un certificat de participació i/o assistència prèvia sol·licitud per correu electrònic al comitè organitzador. Per qualsevol altre dubte, us podeu posar en contacte amb l’organització al següent correu electrònic: jornadacomunicacioisalut@gmail.com.

Contacte

Podeu posar-vos en contacte amb l’organització del congrés a través del formulari que trobareu a sota, o bé enviant un correu electrònic a jornadacomunicacioisalut@gmail.com

Missatge enviat

Contacte
  • Negro Facebook Icono
  • Black Twitter Icon
bottom of page